GameReactor Norway interview with Allan Simonsen

Not many people know that Allan, our Technical Director who resides in Singapore, is actually Norwegian! Recently he was interviewed by GameReactor Norway about our Kickstarter for Legends of Fire & Steel. It’s not in English, but you can check out the full article here.


Kickstarter-spill med norske aner

By Kenneth Flage

Utvikleren Boomzap, som norske Allan Simonsen var med på å grunnlegge i i 2005, har nå lansert en Kickstarter-kampanje for å få lansert sitt Legends of Fire & Steel. Dette er et strategispill som henter inspirasjon fra titler som Civilization, Crusader Kings 2 og Heroes of Might and Magic, men med forenklede kontroller og kortere spilletid. Intensjonen er å lage et strategispill med fokus på flerspiller, som folk kan ta oss tid til selv hvis kone, barn og venner krever sitt av fritiden deres.

– Målet med Legends er å lage et fullverdig strategispill, som like fullt kan spilles på 30-45 minutter. Vi skal ta Heroes of Might and Magic, fokusere på den morsomme delen, og streamline de delene som generelt tar tid mot sluttspurten av spillet, forteller Simonsen.

Simonsen er noe så sjeldent som en norsk spillutvikler i Singapore. Etter å ha møtt sin kone under studiene i Edinburgh ble han med henne hjem på flyttelasset, og bosatte seg i den asiatiske storbyen. Siden har det blitt en lynkarriere innen spillutvikling, før han og en kamerat altså startet Boomzap i 2005.

– Boomzap er et litt rart firma. Vi er helt virtuelle. Det finnes ikke et kontor noe sted, men vi har likevel 73 ansatte i Singapore, Malaysia, Indonesia, Filippinene, Thailand, Vietnam, Taiwan, Japan, Russland, Ukraina, Pakistan og India. Alle jobber hjemmefra, eller fra hvor enn de måtte ønske. Den smarteste løsningen har nok han russeren som programmerer spill fra stranda på Koh Samui i Thailand, forteller Simonsen.

Totalt har Boomzap lansert et femtitalls spill på PC, Mac, Wii, iOs og Android. Om tre uker lanseres Super Awesome Quest på verdensscenen, og hvis Kickstarter-kampanjen kommer i mål vil Legends of Fire & Steel følge etter en gang i framtiden. Vi gleder oss til å teste det ved en senere anledning, men først må det altså gjennom kronerullingen.